Moje biografie

Chci, aby za mnou zůstávalo něco smysluplného. Nejen něco, co si budou lidé pamatovat, ale z čeho budou mít užitek. Podívejte se na průřez mým profesním životem a výstupy z mé činnosti níže.

Svůj život jsem se rozhodl zasvětit gastronomii a restauračnímu byznysu a mám to štěstí, že mé představě dobrého jídla nasloucháte. Děkuji vám za to. Níže najdete informace o tom, čím jsem si na své cestě prošel. Podívejte se také na můj profil na Wikipedii.

  • Superšéf - 24 hodin do pekla a zpět

    Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s formátem pro hlavní vysílací čas a vězte, že to nebude „pouhé“ vaření receptů na klidné nedělní dopoledne. Zdeněk se vrací v plné polní k tomu, co mu jde nejlépe. K reality show, kde scénář píše život! Jako inkvizitor českých hospodských nešvarů se vydá ve svém foodtrucku opět do akce – do pekla a zpět – a má na to pouhých 24 hodin. V tomto krátkém čase je jeho úkolem v utajení zjistit veškeré dostupné informace o provozovně a odhalit její slabiny.

    Superšéf - 24 hodin do pekla a zpět2020
  • Ano, šéfe!

    Potěšení, zábava i řehole zároveň. Hodně cestování, občas i dost nervů a trocha zoufalosti, často však na konci vynikající výsledky, ze kterých se těší především samotní hosté restaurace. Ano, šéfe má smysl.

    Ano, šéfe!2009 - 2015
  • Šéf na grilu

    My Češi milujeme grilování, ale často si do toho necháme kecat nesprávné lidi. O grilování něco vím, a to jsem se vám pokoušel předat v pořadu Šéf na grilu vysílaném na TV Prima v letech 2011 - 2012.

    Šéf na grilu2011 - 2012
  • Rozpal to, šéfe!

    Vaření ve své krystalické podobě tak, jak ho mám nejraději. Na čerstvém vzduchu, z čerstvých surovin a na přírodním zdroji tepla. Není divu, že to, co z grilu padá, tak skvěle chutná. Vařte se mnou.

    Rozpal to, šéfe!2014 - 2015
  • Teď vaří šéf!

    Není žádný problém připravovat znamenité pokrmy doma jako profesionál. Přesvědčte se o tom. Sledujte premiérové díly mojí cooking show Teď vaří šéf! na TV Prima.

    Teď vaří šéf!2014 - 2015
  • Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ

    Vzpomínáte například na míchaná vajíčka na francouzský způsob z pořadu Vařte jako šéf!? Tak přesně taková jsme si společně ŽIVĚ vařili v roce 2013 na Primě. A taky spoustu dalších receptů.

    Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ2013
  • Vařte jako šéf!

    Pořad na TV Prima, ve kterém jsme se vrátili na začátek, abychom se mohli postupně propracovat k velkým věcem. Škola vaření, kde jsme se od surovin a různých technik vaření dostali až k úžasným dobrotám.

    Vařte jako šéf!2013
1975 – 1989

Různé hotely a restaurace

Místo: Praha, Česká republika:
Pozice: různé pozice

1990 – 1991

Restaurace Het Schellinkje

Místo: Meppel, Nizozemí.
Pozice: šéfkuchař

1991 – 1993

Restaurace La Guillotine

Místo: Adelaide, Austrálie.
Pozice: šéfkuchař

1993 – 1996

Hotel Renaissance Praha

Místo: Praha.
Pozice: sous-chef

1996 – 1998

Hotel Villa Voyta Praha

Místo: Praha, Česká republika.
Pozice: šéfkuchař

1998 – 2002

Hotel Radisson SAS Praha

Místo: Praha, Česká republika.
Pozice: šéfkuchař

2002 – 2004

Hotel Renaissance Praha

Místo: Praha.
Pozice: šéfkuchař

2004 – 2007

Hotel Marriott a Renaissance Praha

Místo: Praha, Česká republika.
Pozice: šéfkuchař

2007 – nyní

Café Imperial Praha

Místo: Praha, Česká republika.
Pozice: šéfkuchař-spolumajitel

2008 – nyní

Divinis Praha

Místo: Praha, Česká republika
Pozice: šéfkuchař - spolumajitel

2011 – nyní

Tribeca Restaurant & Hotel

Místo: Romanshorn, Švýcarsko.
Pozice: spoluprovozovatel

Publikované knihy

ŠÉF

ŠÉF

vydáno 2022

Vaříme nebesky

vydáno 2022
Vaříme nebesky
Superjednoduše bez masa

Superjednoduše bez masa

vydáno 2022

Na grilu

novinka!
Na grilu
Vše Sladké

Vše Sladké

vydáno 2020

V nové kuchařce Ivety Fabešové najdete recepty na dezerty, které tvoří základy cukrařiny. Od naprosto jednoduchých až po ty, co vyžadují kus umu. Všechny jsou ale volené tak, abyste je zvládli v pohodlí vašich domácích kuchyní. Výběrem receptů myslí Iveta na všechny. Od malých koláčů z lineckého těsta, které můžete plnit podle vlastní fantazie, přes věnečky, sušenky, rolády, madlenky, ovocné želé, turecký med a karamelky pro děti, čokoládové a vanilkové krémy, marmelády, velké koláče pro celou rodinu, bábovky z mléčné čokolády, biskupský chlebíček, pekanový koláč až po závěrečnou kapitolu s dorty pro ty, kdo mají čas si hrát. Kromě receptů Iveta nechává nahlédnout do svého osobního života.

Super jednoduše

vydáno 2020

Pár obyčejných surovin, jednoduchý postup a na stole super jídlo. O nic jiného v této kuchařce nejde. Žádná nukleární věda a žádné složitosti. Připravit si něco k jídlu díky této kuchařce zvládne kdokoliv a jídla, která v ní najdete, odrážejí způsob života, jakým žije spousta z nás. K receptům nebudete potřebovat tisíce ingrediencí ani hromadu nádobí. Omezili jsme se na minimum, aby recepty zvládl bez obtíží úplně každý a výsledek byl přitom vydatný, svěží i tradiční. Uvařit na jedničku se dá totiž i z toho, co seženete v každém supermarketu nebo ve večerce za rohem. Pokud si čas od času kladete otázku „Co zas budu dnes vařit?“, tady je odpověď s řadou nápadů a tipů, které zvládnete stejně hravě jako skládačku z Lega. Super jídlo se dá totiž připravit i super jednoduše. Více na www.pohlreichshop.cz

Super jednoduše
Taková normální kuchařka

Taková normální kuchařka

novinka!

Už dlouho jsem chtěl udělat kuchařku z obyčejných jídel a surovin pro každého − Takovou normální kuchařku s recepty, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v každém běžném obchodě a finančně vás neskolí. Takové recepty, které má ráda a rozumí jim většina z nás a ze kterých se i každý spokojeně a chutně nají. Ani já doma nevařím jinak – hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádá věda. Více na www.pohlreichshop.cz

Italská kuchařka

vydáno 2018

Italská kuchyně je známá po celém světě a získala srdce mnoha z nás. Kdo si vůbec dokáže představit vaření bez skvělých italských surovin, vín a sýrů, vyzrálých rajčat San Marzano, voňavé bazalky...? Pro vás všechny, kteří jste si italskou kuchyni zamilovali, vznikla právě tato kuchařka. Pokud se chcete posunout dál, obohaťte se o řadu jednoduchých a skvělých jídel. Tato kuchařka obsahuje 104 receptů na rizota, těstoviny, masa, ryby, saláty, polévky, ale i recepty na pravé italské pečivo a dezerty, bez kterých si žádný Ital svůj oběd nebo večeři ani nedokáže představit. Riccardovi Lucquemu, který se usadil u nás v Česku, máme být za co vděční. Přivezl k nám kus pravé italské gastronomie. Srozumitelné, ležérní a promyšlené zároveň. V jeho restauracích se skutečně přenesete přes hranice dvou států a zažijete stejný pocit, který dobře znáte z dovolených − objevování chutí, jež s takovou radostí při cestách po Itálii obdivujete. Když Riccarda potkáte osobně, máte možnost nasát atmosféru jeho velkorysé a milé italské povahy. Začtěte se do Riccardova životního příběhu, jak potkal svou ženu Irmu, která je českou rodačkou. Kde všude vařil a proč zakotvil v Praze. Úchvatné fotografie z jeho rodného regionu Marche vás bezpečně vtáhnou do děje. Buon Appetito !

Italská kuchařka
Fresh kuchyně

Fresh kuchyně

novinka!

Čerstvost a lehkost se stávají tématem dnešní doby zcela jednoznačně a časy, kdy kolečko rajčete spolu se zvadlým salátem bylo jedinou čerstvou věcí na talíři, upadnou už brzy v zapomnění. Být fresh bude prostě novou kulturou, to je jistá věc. Chtěli jsme, aby tahle kniha občerstvila váš repertoár a dala vaší kuchyni víc života a dobrých nápadů. Vašemu jídlu sex-appeal, kyslík, energii a pestrost. Není to jen soubor receptů, je to koncept, který vám může značně vylepšit život. Za názvem se skrývá dvojsmysl, na jedné straně vyjadřuje absolutní kvalitu produktů, se kterými pracujeme, ale také svěží mysl, kterou je podstatné si udržet mezi ušima. Přesně tam, kde mohou čerstvé myšlenky získat tvar a prostor. Z čerstvosti jsme si u téhle knihy udělali mantru. Jsem totiž přesvědčen, že když je fresh jídlo, tak budete fresh i vy.

Cukrfree kuchařka pro malé i velké

novinka!

Nakladatelstvi Sevruga Zdeňka Pohlreicha uvádí na trh novou kuchařku - Cukrfree kuchařka pro malé i velké - autorek Jany Dell Plotnárkové a Janiny Černé. Každoročně se snažíme do naší produkce zařadit nápadité a zajímavé projekty a tento nás natolik zaujal, že jsme se dohodli na vzajemné spolupráci. Tato kuchařka je nepostradatelnou knihou pro každého, kdo se zajímá o zdraví nejen svoje, ale i celé své rodiny. Najdete v ní více než 120 unikátních receptů s minimálním obsahem cukru, a s ideálním poměrem pro tělo prospěšných zdravých tuků a bílkovin. Dozvíte se spoustu užitečných informací o tom, jak by měla vypadat výživa, nejen nás dospělých, ale i dětí, a to včetně těch nejmenších. Ve spojení s fotografiemi dýchajícími atmosférou Havaje, kde celá kniha vznikala, je kuchařka unikátní knihou, která vás jen utvrdí v tom, že i bez cukru to jde! . Všechny recepty v knize jsou přirozeně bezlepkové, vlídné pro diabetiky a všechny, co trápí nadváha. Nejedná se o žádnou novodobou formu diety ale prostě o životní styl, který může být pro řadu z nás blízký a prospěšný.

Cukrfree kuchařka pro malé i velké
My home cooking

My home cooking

vydáno 2018

Anglická mutace knihy Moje domácí kuchyně.Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je.

Kulinárium

novinka!

Říká se, že vaření je forma umění, ale pravda to určitě není. Jde o řemeslo, které si může osvojit v podstatě kdokoli, kdo má dostatek zdravého selského rozumu a trpělivosti se naučit základní postupy a potom je aplikovat.

Kulinárium
Vietnamská

Vietnamská

vydáno 2017

Vietnamská kuchyně je populární po celém světě a právem získává sympatie i u nás. Je svěží, lehká, plná chutí a vůní, čerstvých surovin, a přesto tak jednoduchá! Kuchařka obsahuje autentické recepty, ze kterých připravíte fantastické jídlo během krátké chvíle. Lákavé fotografie vás o tom přesvědčí.

Lehká kuchyně

vydáno 2016

Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Není to příběh o napraveném hříšníkovi, na svém životě bych neměnil nic. Tahle kuchařka je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád. Základem jsou kvalitní suroviny v rozumném množství, ale také skvělá chuť a prezentace jídla! Nezdravé potraviny a jídla neexistují (až na výjimku chemicky vyrobených dobrot), nezdravé je pouze zkonzumované množství. Chci vám představit gurmánské pokrmy s nižší kalorickou hodnotou při zachování skvělého estetického a společenského zážitku, abyste se u stolu sešli s celou rodinu i přáteli a užili si společně báječné jídlo, po kterém se budete cítit lehce. Že to zní složitě? Nevadí, provedení je snazší, než si myslíte.

Lehká kuchyně
Prostřeno bez servítků

Prostřeno bez servítků

vydáno 2016

Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka Zdeňka Pohlreicha si zasloužila po šesti letech oživit. Vrací se v nové upravené podobě, moderní grafické úpravě, s pečlivě popsanými recepty a aktualizovanou biografií. „Od doby prvního vydání se restaurační byznys ohromně proměnil a změnil se i pohled na to, co je a není dobré. Gastronomie se u nás zlepšuje raketovým tempem, jídla v této knize jsou však stále aktuální a moderní. Tvoří základy pro naše Café Imperial a naší restauraci Divinis přinesla již popáté ocenění Bib Gourmand v prestižním průvodci Michelin,“ popisuje Zdeněk Pohlreich vznik nového vydání kuchařky. Obsahuje téměř 100 prověřených receptů moderní české a francouzské kuchyně, z nichž mnohé se staly ikonami gastronomie, a velmi osobní vyprávění o životě. „Od prvního vydání této knihy se mi změnil celý život. Zestárl jsem, zklidnil jsem se a jsem neskonale šťastný. Jediné, co si přeju, je, aby to trvalo věčně.“

Zprávy z nitra

vydáno 2016

Tentokrát v knize nenajdete jediný recept na má oblíbená jídla. Možná ale někdo najdete recept nebo odpověď na otázky, které nám servíruje sám osud. Kniha je debutem mé ženy Zdeničky. Přeju jí, aby kniha měla pro vás význam. Dál vám už knihu představí Zdenička sama: „Chtěla bych vyprávět můj životní příběh o nemoci, která se proměnila v moc. V moc ovládnout můj život a vzít za něj odpovědnost. Nepředkládám nauku ani dogma. Mám jediné přání − pokud tento příběh povzbudí jen jednoho z vás a pomůže mu, je smysl mé nemoci naplněn.“

Zprávy z nitra
Moje domácí kuchyně

Moje domácí kuchyně

vydáno 2015

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je.

Detail knihy

Grilování

vydáno 2015

Nejnovější kniha na téma Grilování. Vybral jsem pro vás 100 nejoblíbenějších receptů a přidal 40 novinek v krásné knize na pohled i dotek.

Detail knihy
Grilování

ROZPAL TO ŠÉFE!

vydáno 2014

V knize Rozpal to, šéfe! vařím venku. Na grilu společně připravíme nejen pořádné kusy masa, ale i delikátní ryby, mořské plody i předkrmy.

ROZPAL TO ŠÉFE!
2003

kurz Creating Marriott Leadership Culture

Renaissance hotel Praha

2002

Foundation of Leadership

Antem Marriott hotel, Mallorca

2001

Vítěz President's Award

Cancún

2000

Vítěz President's Award

Hong-Kong, Radisson SAS

Hotelová škola, Praha

Institute of Business Studies, Praha