0

Lunchbox – chytrá lednice, která vyřeší vaše obědy!

Lunchbox – lednice co vaří za vás! Praha 22. března 2021 –V Praze zahájil provoz gastronomický start-up Lunchbox – nový koncept prémiové kuchyně, který nabízí kulinářský zážitek s akcentem poctivé kuchyně, kvalitních surovin a bezchybné distribuce. Start-up inicioval Jan Stejskal, majitel gastro provozoven s bohatými zkušenostmi s produkcí balených jídel a jako mentor se přidal uznávaný šéfkuchař a […]

Lunchbox – lednice co vaří za vás!

Praha 22. března 2021 –V Praze zahájil provoz gastronomický start-up Lunchbox – nový koncept prémiové kuchyně, který nabízí kulinářský zážitek s akcentem poctivé kuchyně, kvalitních surovin a bezchybné distribuce. Start-up inicioval Jan Stejskal, majitel gastro provozoven s bohatými zkušenostmi s produkcí balených jídel a jako mentor se přidal uznávaný šéfkuchař a propagátor kvalitní gastronomie Zdeněk Pohlreich.

Pandemie Covid-19 převrátila modely veřejného stravování a rozvoz jídel je jedna z mála možností, které restaurace mají. Někteří podnikatelé v gastronomii se snaží tuto situaci přetavit v novou příležitost k inovacím. Například tvůrci Lunchbox pointů se rozhodli poskytnout gastro zážitek v krabičce kdekoliv a kdykoliv. Mohou jím nahradit restaurace v kancelářských budovách nebo jej nabídnou lidem na veřejných místech bez možnosti si zajít do restaurace. Zákazníci si vyberou na webové aplikaci Lunchbox.cz z aktuální nabídky jídel, určí si odběrné místo – Lunchboxpoint, po zaplacení obdrží výdejní PIN kód anejpozději za dvě a půl hodiny si mohou jídlo vyzvednout. 

„Nová situace vyžaduje nové přístupy a byl bych hloupý, kdybych v době, kdy balená jídla vaří i největší kuchařské hvězdy, nedokázal spolknout svou pýchu,“ komentoval Zdeněk Pohlreich důvod, proč začal s vařením „do krabiček“. Podle jeho slov volba a příprava jídel vyžaduje odlišný přístup, než při servírování jídel v klasické restauraci. „Znamená to, že jídlo navaříme, pak dva dny necháme v lednici a zkoušíme ohřívat třeba v mikrovlnce, abychom viděli, jak se jednotlivé pokrmy budou chovat, a mohli vše do detailů vyladit,“ popsal Zdeněk Pohlreich vznik jídelníčku, který nyní obsahuje zhruba 40 položek, od polévek přes hlavní chody a saláty až po dezerty. A nabídku plánují dál rozšiřovat a kategorizovat. 


„Máme celý proces  pod kontrolou“ a jdeme ještě dál.“ Říká Z.Pohlreich„Kvalita jídel bez kompromisů a intiutivní snadná obsluha  Lunchboxpointů se pro nás stala mottem celého konceptu“doplňuje J. Stejskal . Celý proces oba autoři projektu charakterizují, jako plynulý řetězec procesů, který začíná výběrem surovin, bezchybnou chutí, zabalením dle nejpřísnějších hygienických pravidel, až distribuci do Lunchbox pointů.  (Jak pojmenovali unikátní technické řešení samoobslužné lednice. )


První výdejní lednice Lunchbox jsou zatím k dispozici v Praze v budově Generali České pojišťovny na Pankráci a v oblíbeném Vnitroblocku v Holešovicích. „Každý týden instalujeme jeden nový Lunchbox point. Podle Stejskala, v nastavené kvalitě a výrobní kapacitě, jsou schopni zásobovat síť zhruba 25 Lunchbox pointů v Praze a okolí. 

Je naším cílem držet nekompromisně kvalitu jídel a poskytovat bezchybný servis zákazníkům, taky abychom jim zpříjemnili starosti běžného dne. „S možností plnohodnotného stravování  jde všechno lépe“. doplňuje Stejskal 

www.lunchbox.cz