bux.cz


Všechny recepty

Báč - bramborová buchta

3 velké brambory,
3 vejce,
1/2 litru mléka,
1/4 kila polohrubé mouky,
40 gramů čerstvého droždí,
sůl, pepř, majoránku, jemně nastrouhaný
nebo prolisovaný česnek a sádlo na vymázání pekáče.

Brambory oškrábeme, nastouháme na jemno a necháme v cedníku odkapat. Po odkapání je dáme do mísy, přidáme dalši uvedené suroviny a připravíme těsto, které necháme vykynout. Těsto přendáme do sádlem vymazaného pekáče a před pečením necháme opět krátce nakynout. Pečeme do zlatova v předem vyhřáté toubě a před dopečením potřeme sádlem. Báč po vychladnutí nakrájíme na kostky a přendáme na talíř.

P.S. Pro vylepšení se někdy přidavá do těsta na kostičky nakrájené uzené maso.

Soutěž uzavřena.


Nahoru