bux.cz


Všechny recepty

Pečená vepřová krkovička se zelím a br. knedlíkem

vepřová krkovice s kostí v celku, cibule, česnek, kmín, pepř, sůl, sádlo, olej

Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Do pekáče dáme sádlo, cibuli nakrájenou na hrubo, česnek na plátky, vložíme krkovičku, krkovičku okmínujeme, posypeme cibulí, česnekem, podlejeme cca 1 dcl vody a vložíme do trouby rozpálené na 250 stupňů. Po hodině přiměřeně podlijeme horkou vodou a krkovičku polijeme výpekem. Dáme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200 stupňů a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme další 1 až 1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Servírujeme s domácím bramborovým knedlíkem a sladkokyselím zelím, které připravíme z hlávky a zahustíme cibulkou orestovanou na sádle.

Soutěž uzavřena.


Nahoru