bux.cz


Všechny recepty

Vepřové medailonky Kern

600g vepřové panenky, 12 plátků anglické slaniny, vepřové sádlo, čerstvý tymián, 1 dcl piva Kern, sůl, pepř, 2 větší rajčata, 1 lžička hladké mouky, 20 g másla

Z vepřové panenky nakrájíme na jednu porci 3 ks medailonků cca 150 g na porci. Lehce naklepeme pěstí ruky, osolíme, opepříme. Maso opečeme na vepřovém sádle. Po opečení z obou stran přidáme nasekaný tymián a spolu zlehka doděláme. Maso výjmeme, výpek zaprášíme moukou. Opražíme a zalijeme lehce vodou. Přidáme máslo. Vyvaříme asi na polovinu, přidáme pivo a přivedeme do varu. Do šťávy přidáme rajčata nakrájená na plátky a plátky anglické slaniny, necháme asi 3minuty povařit. Na talíř servírujeme 3ks medailonků na které dáme 3 plátky slaniny a pláteky rajčete. Vše přelijeme šťávou, která chutná po pivu a čerstvém tymiánu. Jako přílohu doporučuji opékané brambory s cibulkou na domácím sádle.

Soutěž uzavřena.


Nahoru